Chrome, Yapay Zeka Destekli Makale Özetleme Özelliğini Kullanıma Açtı
Yazar: Editör 17.08.2023 302 0
Paylaş

Google, iOS ve Android platformları için geliştirdiği yapay zeka destekli makale özetleme özelliğini kullanıcılara sunmaya başladı. Ülkemizde henüz erişilemeyen bu özellik, kullanıcıları oldukça heyecanlandırıyor.

ABD merkezli teknoloji devi Google, internet üzerinde uzun makaleler arasında kaybolmaktan bıkan kullanıcılar için ilgi çekici bir özellik üzerinde çalışıyor. Şu an Android ve iOS sürümlerinde test edilebilen bu yeni özellik, yapay zeka yardımıyla uzun makaleleri özetleyerek kısa ve öz bir versiyon oluşturabiliyor. Gelinseniz, bu yeni özelliği daha yakından inceleyelim.

Yapay zeka sayesinde makale özetleme yeteneği yavaşça hayatımıza girmeye başlıyor. Google'ın "Search Generative Experience" (SGE) adını verdiği bu özellik, Chrome kullanıcıları için tasarlanmış durumda. Diyelim ki uzun bir makaleyi gözden geçirirken vaktiniz yok. Bu özellik sayesinde makalenin özetine hızlıca erişebilirsiniz.

Google, SGE özelliğini ilk kez 2023 Google I/O etkinliğinde duyurdu. Uzun bir geliştirme sürecinin ardından kullanıcıların hizmetine sunulan bu özellik, ilgi çekici görünüyor. Google CEO'su Sundar Pichai, SGE'nin gelecekte Google Arama'nın vazgeçilmez bir parçası olacağını belirtiyor. Bu da demek oluyor ki özelliği beğenseniz de beğenmeseniz de, zamanla sıkça kullanacaksınız.

Google Chrome'un yeni özelliklerini denemek isteyen kullanıcılar, Search Labs programına katılarak erişebilirler. Ne yazık ki, bu program şu an Türkiye'de kullanılamıyor. Ancak SGE özelliğinin yakın bir zamanda ülkemizde de kullanıma sunulması bekleniyor. Google, masaüstü sürümü için de üzerinde çalışarak yapay zeka destekli makale özetleme özelliğini tüm kullanıcılarına sunmayı hedefliyor. Bu da, yakın gelecekte bu özelliğin geniş bir kullanıcı kitlesi tarafından kullanılacağı anlamına geliyor.

Paylaş
Hiç Yorum Yapılmamış
Yorum Yapabilmek İçin Üye Girişi Yapın