Youtube, Sağlık Alanında Yanıltıcı İçeriklerle Mücadeleye Başlıyor
Yazar: Editör 15.08.2023 248 0
Paylaş

YouTube, video alanındaki liderliğini sürdürmeye devam ederken, artık kanserle ilgili yanıltıcı içeriklere izin vermeyecek. Sağlık konularında oldukça fazla zararlı bilginin bulunduğu YouTube platformu, önemli politikalar benimsemiş durumda. Bugün itibarıyla güncellenen sağlık politikası çerçevesinde, kanserle ilgili yanlış bilgilere karşı daha etkin bir mücadele yürütecek.

Elde edilen bilgilere göre, bundan böyle YouTube, belirlenen sağlık politikalarını ihlal eden kanserle ilgili videoları hızla kaldıracak ve bu alandaki faaliyetlerini önümüzdeki haftalarda daha da yoğunlaştıracak. Platform, yeni dönemle ilgili örnekler vererek, videolarda yer alan "sarımsak kanseri tedavi eder" veya "C vitamini radyasyon tedavisinin yerini alır" gibi yanıltıcı bilgileri içeren içerikleri doğrudan silme kararı aldığını açıklıyor.

Ayrıca, YouTube kanserle ilgili bilimsel dayanaklara sahip videolardan oluşan bir oynatma listesi hazırlıyor ve kanser hakkında daha fazla bilgilendirici içerik üretmek amacıyla dünyaca ünlü Mayo Clinic ile iş birliği yaptığını duyuruyor. Bu adımlar, çünkü birçok insan kanser teşhisi konulduktan sonra, internetteki yanıltıcı ve zararlı videolara güvenerek tedavi süreçlerini olumsuz etkileyebiliyor.

Bu gelişmeler, kullanıcıların doğru ve güvenilir sağlık bilgilerine erişmelerini sağlama açısından oldukça önemli adımlar olarak görünmektedir.

Paylaş
Hiç Yorum Yapılmamış
Yorum Yapabilmek İçin Üye Girişi Yapın