Cloudflare, Yapay Zekaya Yönelik Koruma Katman Teknolojisi Geliştiriyor
Yazar: Editör 06.03.2024 149 0
Paylaş

Cloudflare, çeşitli içerik dağıtım ağı (CDN) ve DNS hizmetleri sağlayarak web sitesi ve uygulama performansını optimize eden, teslimatı ve çevrimiçi güvenliği artıran Amerikan merkezli bir şirkettir.

Cloudflare, yapay zekâ kullanıcıları için bir koruma katmanı olarak kullanılabilecek yeni bir güvenlik duvarı üzerinde çalıştığını duyurdu.

Son zamanlarda büyük dil modelleri, yapay zekâ uygulamaları arasında popülerlik kazanmıştır. Ancak bu modeller tam verimli çalışabilmek için internete ihtiyaç duymaktadır ve bu durum gelecekte olası güvenlik risklerini beraberinde getirebilir. Cloudflare, yeni güvenlik duvarı ile saldırıları büyük dil modellerine ulaşmadan durdurmayı hedeflemektedir.

Bu yeni güvenlik duvarı, gelişmiş bir Web Uygulama Güvenlik Duvarı (WAF) versiyonu olup büyük dil modelleri ile birlikte çalışmak üzere tasarlanmıştır. Bu güvenlik sistemi, Rate Limiting ve Hassas Veri Tespiti teknolojilerini içermekte ve saldırıları mümkün olduğunca erken aşamada engellemeyi amaçlamaktadır.

Cloudflare ayrıca, siteler için SSL sertifikaları da geliştirmektedir. CDN olarak bilinen içerik dağıtım ağı ile öne çıkan Cloudflare, çevrim içi güvenlik konusunda da uzmanlaşmıştır. Bu nedenle, birçok farklı organizasyon güvenlik alternatifi olarak Cloudflare'i tercih etmektedir.

Paylaş
Hiç Yorum Yapılmamış
Yorum Yapabilmek İçin Üye Girişi Yapın