TikTok, 30 Dakikalık Uzun Video Özelliğine Çalışıyor
Yazar: Editör 06.03.2024 124 0
Paylaş

TikTok, YouTube'a rakip olmaya geliyor. Şirket, kullanıcıların 30 dakikalık videolar yükleyebilme yeteneğini test etmeye başladı. TikTok, popülerliğini kazandıran kısa video formatından önemli bir uzaklaşma sinyali veriyor. Sosyal medya danışmanı Matt Navarra, bu yeni seçeneği İngiltere'deki iOS beta sürümünde fark etti. Navarra, TechCrunch'a, bu seçeneği Android beta sürümünde gören bazı kullanıcılardan da haber aldığını söyledi.

Şirket, başlangıçta kısa video formatıyla popülerlik kazanmış olsa da, yavaş yavaş uzun metrajlı içerikleri benimsemeye başladı. Eğer yeni yükleme limiti geniş çapta kullanıma sunulursa, TikTok, 15 saniyelik orijinal video süresinden uzak bir mesafe kat etmiş olacak. 15 saniyeden bir dakikaya çıkarılan sınırın ardından TikTok, süreyi üç dakikaya, ardından on dakikaya kadar genişletti. TikTok, birkaç ay önce 15 dakikalık bir video yükleme limiti testine başladı.

Bu değişiklik, TikTok'u YouTube ile daha doğrudan rekabete sokuyor. Bu hamle, TikTok'un normalde YouTube'da içerik yayınlayan uzun metrajlı video yaratıcılarını çekmeyi hedeflediğini gösteriyor.

Geçmişte TikTok, kısa video içeriği için platform olarak görülürken, YouTube uzun video içeriğinin evi olarak görülüyordu ve yaratıcılar her iki platformu da izleyicilere ulaşmak için kullanıyordu. Son birkaç yıl, TikTok'un daha uzun videoları benimsemesi ve YouTube'un Shorts ile kısa videoları benimsemesiyle iki video platformu arasındaki çizgiyi bulanıklaştırdı.

Daha önceki süre limiti genişletmeleri gibi, yeni limit yaratıcılara yemek tarifleri, güzellik dersleri, eğitim içerikleri ve komedi skeçleri gibi şeyleri paylaşırken daha fazla zaman ve esneklik sağlayacak. Ancak, yeni 30 dakikalık limit, önceki süre sınırları ile mümkün olmayan tam bölümlerin TV programlarını yükleyebilme yeteneği gibi yeni bir içerik türünü de açacaktır.

Geçen yıl, Peacock, "Killing It" adlı bir dizinin ilk bölümünü TikTok'ta ücretsiz izlenmek üzere sunmuştu, ancak bölüm beşe bölünmüştü. Bu yeni 30 dakikalık sınırla, ağlar bir bölümü birden fazla parçaya bölmek zorunda kalmayacak ve bunun yerine bölümleri TikTok'ta tek bir videoda yayınlayabilecekler. Ağlar, izleyicilere ulaşmak için zaten TikTok'u kullanıyor ve yeni yükleme süre limiti, onları TikTok'ta içerik paylaşmaya teşvik edebilir.

Tabii ki, izleyicinin tarafını da düşünmemiz gerekiyor. Herkesin TikTok'ta daha uzun videolar istediği söylenemez, özellikle çoğu insan hızlı, kısa videolar için platforma gittiği için. Zaten TikTok'un insanların dikkat sürelerini bozduğu konuşuluyor, bu nedenle daha uzun videolar bazıları için hoş karşılanmayabilir. Ancak TikTok, daha uzun videoları izlemeyi kolaylaştırmaya hazırlandığını gösteriyor, çünkü şirket bazı bölgelerde yatay tam ekran modunu test ediyor.

Ayrıca, TikTok'un herhangi bir test özelliğinde olduğu gibi, 30 dakikalık video yükleme seçeneğini ne zaman veya eğer geniş bir şekilde tüm kullanıcılara sunmayı planladığı bilinmiyor.

Kaynak : https://techcrunch.com/2024/01/24/tiktok-testing-30-minute-uploads-inch-into-youtubes-territory

Paylaş
Hiç Yorum Yapılmamış
Yorum Yapabilmek İçin Üye Girişi Yapın