Enpara, Fiziki Banka Onayı Aldı!
Yazar: Editör 07.08.2023 268 0
Paylaş

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu (BDDK) tarafından alınan bir kararla Enpara, resmi olarak bir banka statüsüne geçti. Aynı kararla Colendi Bank ve Hedef Yatırım Bankası da kurulmasına onay verilen üç yeni banka arasında yer aldı. Söz konusu karar Resmi Gazete'de yayınlandı.

Daha önce QNB Finans Bank çatısı altında faaliyet gösteren Enpara, fiziksel şubelere ihtiyaç duymadan yalnızca dijital kanallar üzerinden bireysel bankacılık hizmeti sunan bir uygulamaydı. Ancak alınan bu kararla birlikte Enpara, 300 milyon ABD Doları muadili Türk Lirası sermayeli bir mevduat bankası olan "Enpara Bank A.Ş." adıyla resmi bir mevduat bankası haline gelmiştir. Bu adım, Enpara'nın bankacılık alanındaki konumunu güçlendirecek ve hizmet yelpazesini genişletecektir.

Resmi Gazete’de yayınlanan 10640 sayılı ve 03.08.2023 tarihli Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu Kararı şu şekilde:

“Kurulun 03.08.2023 tarihli toplantısında, 02.08.2023 tarih ve E-32521522- 101.01.01-91662 sayılı yazı ve eklerinin incelenmesi sonucunda;

Bankaların İzne Tabi İşlemleri ile Dolaylı Pay Sahipliğine İlişkin Yönetmeliğin 4 üncü maddesi kapsamında alınan bilgi ve belgeler ve söz konusu bilgi ve belgelere yönelik aynı maddenin ikinci fıkrasında verilen yetki çerçevesinde, 5411 sayılı Bankacılık Kanununun (Kanun) 7 nci ve 8 inci maddeleri kapsamında yapılan inceleme ve değerlendirme neticesinde, Kanunun 6 ncı maddesi uyarınca kurucu ortaklar Digital-Q-FS Limited, QNB Finans Faktoring A.Ş., QNB Finans Finansal Kiralama A.Ş., QNB Finans Portföy Yönetim A.Ş. ve Efinans Elektronik Ticaret ve Bilişim Hizmetleri A.Ş. tarafından 300 milyon ABD Doları muadili Türk Lirası sermayeli “Enpara Bank A.Ş.” unvanlı bir mevduat bankası kurulmasına izin verilmesine karar verilmiştir.”

Paylaş
Hiç Yorum Yapılmamış
Yorum Yapabilmek İçin Üye Girişi Yapın