Glovo, Türkiye'deki faaliyetini sonlandıracağını açıkladı!
Yazar: Editör 22.01.2020 921 0
Paylaş

Ülkemizde de faaliyet gösteren İspanya merkezli teslimat girişimi Glovo, süpriz bir karar alarak Türkiye'nin de aralarında bulunduğu 4 ülkedeki operasyonlarını durdurma kararı aldı. Bu kararın arkasındaki sebep olarak ise, Glovo'nun pazar liderliği elde etmek istediği diğer pazarlara odaklanması olarak gösterildi.

Glovo, Türkiye dışında Mısır, Uruguay ve Porto Riko gibi ülkelerde de operasyonlarını durduruyor. Bilindiği gibi ülkemizde Glovo'nun karşısında Banabi, Getir gibi yerel girişimlerin bulunması İspanyol firmanın pazardan istedikleri pay almalarının önüne geçiyordu. Ülkemizde ise İstanbul,Ankara ve İzmir şehirlerinde faaliyetini sürdürüyordu.

Henüz geride bıraktığımız senenin sonunda aldığı 150 milyon Euro'luk yatırımla beraber, unicorn ünvanına sahip olan Glovo faaliyet gösterdiği diğer pazarlara odaklanarak operasyonunu sonlandırdığı ülkelerdeki fonu sektör öncüsü olmak istediği ülkelere aktaracak.

Glovo'nun CEO’su Oscar Pierre'in yapmış olduğu açıklamaya göre Glovo 2021 itibariyle küresel ölçekte kârlılığa ulaşmayı hedefleyecek. Glovo'nun böylelikle özellikle Orta Doğu'da ve ülkemizdeki yüksek rekabet nedeniyle bu kararı aldığı anlaşılıyor.

Kaynak : https://webrazzi.com

Paylaş
Hiç Yorum Yapılmamış
Yorum Yapabilmek İçin Üye Girişi Yapın