Subaru, Fütüristik tasarıma sahip yeni elektrikli konsept otomobilini tanıttı
Yazar: Editör 22.01.2020 805 0
Paylaş

Son dönemde elektrikli araç kullanımının yaygınlaşmasıyla beraber harekete geçen Japonya menşeli otomobil üreticisi Subaru, yeni elektrikli konsept otomobilini görücüye çıkardı.Bu otomobilin 2021 yılında yollarda görülmesi düşünülüyor.

Dünya genelinde artan küresel ısınma ile birlikte otomobil üreticileri son dönemde elektrikli otomobillere yöneldi. Bunun son örneği ise Japon otomotiv devlerinden Subaru oldu. Bu konuda artık otomobil şirketleri çevreye zarar vermeyen teknolojilere yatırım yapmaya başladılar. Bazı otomobil firmaları elektrikli araçlara yönelirken ülkemizde de gelişen bu bilinçle beraber yakın zaman önce tanıtılan Türkiye’nin ilk yerli arabasında elektrikli motor seçildi.

Otomobil üreticisi Subaru; geçen hafta konseptinde de tanıttığı üzere, bütünüyle elektrikli bir konsept aracını görücüye çıkardı. Basın mensuplarının bulunduğu toplantıda arabayı tanıtan Japon otomobil firması ileriki dönemde izleyeceği strateji konusunda da ipuçları verdi. Verilen bilgilere göre şirket; 2030 senesine kadar arabalarının en az %40’lık bölümünü elektrikli modellere dönüştürerek 2030’ların ortasında da yalnızca elektrikli araç üreten ve satan bir firma olması öngörülüyor.

Kaynak : https://www.webtekno.com

Paylaş
Hiç Yorum Yapılmamış
Yorum Yapabilmek İçin Üye Girişi Yapın