Google, Arama Sonuçlarına Hikaye Özelliği Kazandırıyor
Yazar: Editör 25.08.2023 222 0
Paylaş

Google, Arama hizmetine Instagram Hikayeler'e benzeyen bir özellik eklemeye hazırlanıyor. Bu yeni özellik olan "Notlar," kullanıcıların arama terimleriyle ilgili paylaşımlar yapmalarına olanak sağlayacak.

Hikayeler özelliği, geçmişte sadece Snapchat'te bulunuyordu, ancak son yıllarda neredeyse tüm sosyal medya platformlarına yayıldı ve birçok kullanıcı için vazgeçilmez bir hal aldı. Şimdi ise Google, bu popüler hikaye özelliğini Arama uygulamasına entegre etmeye hazırlanıyor gibi görünüyor. Peki, Google Arama'daki bu hikaye özelliği tam olarak ne yapacak?

Elde edilen bilgilere göre, Google Arama'ya eklenen hikaye özelliği "Notlar" adını taşıyor. İnternet siteleri veya bireysel kullanıcılar, herhangi bir arama terimiyle ilgili hikayeler oluşturabilecekler. Bu hikayeler, aynı terimi arayan diğer kullanıcılara gösterilebilecek. Hikayelerin oluşturulması için ise yine Google Arama içerisine eklenen bir araç kullanılacak.

Google'a Özgü Hikaye Özelliği

9to5Google ekibi, Google Arama'nın kodlarına erişerek etkinleştirebildikleri bu hikaye özelliğinin, herhangi bir konuda Google araması yaparken "Not Ekle" şeklinde bir seçenek olarak karşımıza çıkacağını belirtiyor. Bu seçeneği kullanan kullanıcılar, Google'ın sunduğu araçlarla hikayeler oluşturabilecek ve tamamlandığında bu hikayeleri paylaşabilecekler. Ayrıca, oluşturulan Google hikayelerine bağlantılar eklemenin de mümkün olacağını belirtmekte fayda var.

Paylaş
Hiç Yorum Yapılmamış
Yorum Yapabilmek İçin Üye Girişi Yapın