WhatsApp, Gruplara İsim Zorunluluğunu Kaldırıyor!
Yazar: Editör 25.08.2023 251 0
Paylaş

WhatsApp'ın bünyesinde olduğu Meta Group’un kurucusu Mark Zuckerberg, gruplar üzerindeki isim ekleme gerekliliğinin ortadan kaldırıldığını duyurdu. Artık gruplar, katılımcıların isimleriyle tanımlanacak.

Anlık mesajlaşma platformu WhatsApp, her hafta yeni özelliklerle güncellenmeye devam ediyor. Sadece birkaç gün önce, fotoğraf ve video açıklamalarını düzenleme olanağını sunacak bir özellik geleceği açıklanmıştı.

Şimdi ise uygulamadaki gruplarla ilgili daha farklı bir özellik gündemde. CEO Mark Zuckerberg, WhatsApp gruplarına artık isim ekleme zorunluluğunun olmayacağını ifade etti.

Artık İsimsiz Gruplar Oluşturulabilecek

Bu değişiklikle birlikte, artık grupları isimsiz bir şekilde oluşturmak mümkün olacak. Bunun yerine gruplar, katılımcıların isimleriyle adlandırılacak. Örneğin Zuckerberg'ün paylaştığı bir ekran görüntüsünde, bir grubun "Rocco & Li-Chen" olarak adlandırıldığı görülüyor.

TechCrunch'ın raporuna göre, isimsiz gruplar en fazla 6 katılımcıya kadar izin verecek. Ayrıca, uygulama grupları, kişilerin rehberinizde nasıl kayıtlıysa o şekilde adlandıracak. Bu da her kullanıcının farklı bir grup adı görmesi anlamına geliyor.

Özellikle tek seferlik gruplar için pratik bir özellik olarak görünen bu değişiklik, dünya genelindeki tüm kullanıcılara sunulmaya başlandı. Önümüzdeki günlerde herkesin bu özelliği kullanabileceğini söyleyebiliriz.

Kaynak : https://techcrunch.com/2023/08/23/whatsapp-groups-without-names/

Paylaş
Hiç Yorum Yapılmamış
Yorum Yapabilmek İçin Üye Girişi Yapın