Google, Chrome 79'da çıkan hata nedeniyle kullanıcıları uyardı
Yazar: Editör 06.01.2020 716 0
Paylaş

Google, kullanıcılar arasında en fazla tercih edilen browserlardan bir tanesi olan Google Chrome’un yeni bir sürümünü kullanıcılarının hizmetine sunmuştu. Ancak Google Chrome'un 79 güncellemesinde bazı sorunlar oluştuğu ortaya çıktı.

Teknoloji devi Google için geride bıraktığımız günlerde yayınını yaptığı tarayıcı Google Chrome 79’un, uygulamadaki bir hata nedeniyle kullanıcılardan bu güncellemeyi indirmemelerini istedi.

Google Chrome'un 79 güncellemesiyle, gelişmiş güvenlik önlemleri kullanıcılarını etkilemeyi başarırken veri ihlalleri konusunda kullanıcılarını uyarması da kullanıcıların takdirini kazanan özelliklerinden.

Sputnik Türkiye’de yayınlanan habere göre WebView altyapısını kullanan Google Chrome 79, bu güncelleme yüklü bazı kullanıcıların telefonlarındaki verilerin silinmesine sebep oldu. WebView kullanılan uygulamalarda yaşanan bu sorun yalnızca geliştiricileri değil hemde kullanıcıları da etkiliyor.

Google Chrome 79 kullanırken silinen verilere bir daha erişilememesinin sebebi ise, uygulamaların depolama kısımlarında devreye giren WebSQL ve localStorage’ın Google Chrome 79’ta devreye girmemesi olarak gösterildi. Google, uygulamada oluşan bu hata nedeniyle bir açıklamada bulundu. Şirket tarafından yapılan yazılı açıklamada, bu hatanın çözümü konusunda henüz bir karar verilmediği ortaya çıktı.

Kaynak : https://www.webtekno.com

Paylaş
Hiç Yorum Yapılmamış
Yorum Yapabilmek İçin Üye Girişi Yapın