Japon teknoloji devi Sony, CES fuarındaki yeni girişimiyle herkesi şaşırttı
Yazar: Editör 07.01.2020 734 0
Paylaş

Japon teknoloji devi Sony, CES 2020 fuarında büyük bir süpriz yaptı. Vision-S adını vermiş olduğu elektrikli konsept otomobilini tanıtan şirket, bu girişimi ile herkesi şaşkınlığa uğrattı.

Yıldan yıla büyüyen elektrikli oto piyasasına yeni bir aktör daha hızlı giriş yaptı. Geçmişte geliştirdiği teknolojilerle hayatımızı kolaylaştıran Sony, bu kez de otomotiv piyasasına el attı. Sony, 7 Ocak’ta başlayan CES 2020 fuarında Vision-S adında elektrikli konsept otomobilini tanıttı.

Vision-S’in içerisinde ve dışında 33 sensör bulunuyor. Kokpit bölümünde, Türkiye’nin yerli ve milli Otomobili’nde olduğu gibi boylu boyunca uzanan dokunmatik bir bilgi-eğlence ekranı bulunuyor. Arka koltuk başlıklarında yolcular için koyulan ekranlar da gözden kaçmıyor.

Bunun beraberinde always-on connectivity (daima açık bağlantı) ve 360 derece ses özelliğini taşıyor hoparlör gibi daha pek çok işlev, otomobilde kendisine yer bulunuyor. Vision-S ayrıca otomotiv tedarikçisi Magna tarafından tasarlanan “yeni bir EV (elektrikli oto) platformu” ile de destekleniyor.

Aracın dış tasarımında ise, Porsche benzerliği dikkati çekiyor. Cam tavana sahip olan otomobil, Japon kültürüne uygun olarak son derece şık ve minimal bir anlayışla tasarlanmış.

Sony CEO'su Kenichiro Yoshida, “Bu prototip, mobilitenin geleceğine katkılarımızı somutlaştırıyor” şeklinde yorumladı..

Sony, Otonom otomobil teknolojilerine yatırım yaptığını açıkladı

Sony LIDAR ve Time-of-Flight (ToF) kameralar dahil olmak üzere, otonom sürüş teknolojilerine yatırım yaptığını açıkladı. Japon devinin otonom sürüş ve elektrikli oto teknolojisine ilişkin bu hamleleri, stratejik anlamda Sony’in farklı bir alanda hareket edebileceğine işaret ediyor.

Kaynak : https://www.webtekno.com

Paylaş
Hiç Yorum Yapılmamış
Yorum Yapabilmek İçin Üye Girişi Yapın