Hyundai ve Uber, CES 2020 Teknoloji Fuarında geliştirdikleri hava aracını tanıttı
Yazar: Editör 08.01.2020 763 0
Paylaş

CES 2020 teknoloji fuarında Hyundai Uber ile beraber geliştirdikleri elektrikli hava taksi S-A1'in lansmanını yaptı. Şu an prototip olan hava aracı, 4 kişilik şekilde ve kısa seyahatlerde kullanılması planlanıyor.

CES 2020 teknoloji fuarında şirketler yeni ürünlerini ve tasarımlarını tanıtırken Hyundai da Uber ile beraber geliştirmiş olduğu S-A1 elektrikli hava taksisini görücüye çıkardı. Prototip aşamasındaki S-A1, kentlerdeki kısa yolculuklar için 4 yolcu taşıma kapasitesine sahip olacak. Elektrikle çalışmakta olan hava aracı, helikopterlere benzer şekilde dikey kalkış ve iniş yapacak. S-A1 ile beraber Uber Elevate'in ilk ortağı Hyundai olacak.

Hyundai S-A1'in tasarım konseptleri Uber Elevate tarafından yapıldı ve paylaşıldı. S-A1 hemde Hyundai'nin "Kentsel Hava Devinim" (UAM) bölümünün ilk ürünü olacak. Hava aracının hızının saatte maksimum 290 kilometre, uçuş yüksekliğinin 300 ile 600 metre arasında, uçuş menzilinin de maksimum 100 kilometre olacağı söyleniyor.

S-A1'in şarj süresinin 10 dakikadan düşük sürede olması bekleniyor.

Hyundai'nin yaptığı açıklamaya göre son derece kısa zamanda şarj olacak hava taksi hakkında Hyundai UAM ekibi; güvenli, sessiz, bütçeye uygun ve yolcu merkezli bir aracın yolda olduğunu belirtiyor. Dört pervanesi olan araç, dikey iniş ve kalkışlar için tasarlandı. Dört pervaneden birinin arızalanması durumunda da çalışabilen araç, boyutlarının küçük olması ile da gürültüyü azaltacak. Bu konu da herhangi bir bilgi bulunmuyor ancak daha önce Uber Elevate 76 metre yükseklikte 67 desibeli hedeflemişti.

İlk aşamada sürücüye ihtiyaç duyacak olan S-A1'in daha sonrasında otonom olarak seyahat edebilmesi amaçlanıyor. Uber sürücüsüz seyahatleri kara ulaşımı için de gündemde tutuyor. Uber, Hyundai'nin hava taksilerini şu an için havacılık endüstrisinde görülenden çok daha hızlı ve yüksek kalitede şekilde üretebileceğini ve iki şirketin iş birliğinin hava taksisi ağının oluşturulması için büyük adım olduğunu düşünüyor. Bununla beraber, hava taksisinin ne zaman faaliyete geçeceği ise bilinmiyor.

Kaynak : https://www.webtekno.com

Paylaş
Hiç Yorum Yapılmamış
Yorum Yapabilmek İçin Üye Girişi Yapın