Google'ın yayınlayacağı Chrome 80 güncellemesi ile website bildirimleri ortadan kalkıyor
Yazar: Editör 09.01.2020 731 0
Paylaş

Son dönemde artan ve internet kullanıcılarının dikkatini dağıtarak, sinirini bozan ısrarcı bildirim izinleri sonunda kontrol edilebilir hale geliyor. Chrome 80 güncellemesi ile  ayarlardan kolayca bu pop-up isteklerini sessize alma olanağı sağlayacak olan  bu özellik ile Google kullanıcılarının şikayetlerini sonlandıracak gibi gözüküyor.

İnternet sitesi bildirimleri ilk defa kullanılmaya başlandığı zaman çok kullanışlı ve pratik bir özellik olarak görülüyordu. Siteleri daha interaktif hale getiren özellik özellikle mesajlaşma, e-posta ve sosyal ağ kullanımında çok işe yarar durumdaydı. Ancak özellik, kendilerini öne çıkarmak isteyen web siteleri tarafından suistimal edilmeye başlanınca işler çığırından çıktı.

Bir süre sonra son derece popüler hale gelen bildirim özelliği, yaygın olarak kullanılmaya başlandıktan kısa süre sonra kullanıcı şikayetleri ciddi oranda arttı. Neredeyse her web sitesinin kullanıcıları lüzumsuz bildirim bombardımanına tutması, bu özelliğin kullanışlılığı ve pratikliğinden eser bırakmadı. Kullanıcıların bu şikayetini sonunda işiten Chrome, yeni versiyonunda bu rahatsızlık verici olduğu özelliği kontrol altına almaya karar verdi.

Chrome 80 güncellemesi ile bildirim şikayetleri sona erecek.

Sonunda Google, Chrome 80 versiyonu ile Chrome’da bu istenmeyen bildirimleri kolayca yönetmenin yolunu kullanıcılarına sağlayacak. Tarayıcının sıradaki versiyonu ile artık siteler kullanıcıları rahatsızlık verici olduğu bildirim izni isteme pop-up’larıyla karşılamayacak. Kullanıcılar sitelerin bildirim gösterme özelliğini ısrarcı pop-up’ların dayatması olmadan, manuel olarak açıp kapatabilecek. Siteleri bildirimsiz olarak kullanan kullanıcıların tarayıcısı otomatik olarak sessiz modda çalışacak.

Chrome'un 80 güncellemesinin çıkışı ile kullanıma sunulacak olan özelliği kullanmak için bildirim ayarları kısmından sitelerin bildirim izinlerini ve sessiz bildirim izni hatırlatmaları özelliğini kendi isteklerinize göre ayarlayabilirsiniz.

Kaynak : https://www.webtekno.com

Paylaş
Hiç Yorum Yapılmamış
Yorum Yapabilmek İçin Üye Girişi Yapın