Facebook yeni arayüzü ile 2020'nin ikinci çeyreğinde kullanıcılarının karşısına çıkmaya hazırlanıyor
Yazar: Editör 10.01.2020 804 0
Paylaş

2019'da yaptıkları açıklamayla yeni web arayüzü üstünde çalıştıklarını dile getiren yetkililer, verdikleri bir röportajda arayüzün hazır olduğunu dile getirdiler. "Yeni Facebook" olarak ifade edilen arayüz, 2020'nin ikinci çeyreğinde kullanıcılarla buluşacak.

Dünyanın en popüler sosyal ağ platformu olan Facebook, uzun süredir bir değişimin içinde. Facebook yetkilileri, geride bıraktığımız senenin bu zamanlarında yapmış oldukları bir açıklamada, yeni bir arayüz üstünde çalıştıklarını ve bu arayüzün kullanıcıların yeni ihtiyaçlarını tam anlamı ile karşılayacağını iletmişlerdi. "Yeni Facebook" olarak adlandırılan bu arayüzün, yakında kullanıcılara sunulacağı anlaşılıyor.

Facebook, birkaç aydır rastgele seçtiği kullanıcılara yeni web arayüzü deneyimini yaşatıp feedback alma olanağı sağladı. Anlaşılan yeni web arayüzü kullanan Facebook kullanıcıları, iyi geri bildirimler vermişler ve bu da Facebook yönetimini harekete geçirmiş. Çünkü Facebook'un yeni arayüzü, 2020'nin ikinci çeyreğinde kullanıma sunulacak.

Yeni Facebook arayüzü, karanlık mod desteğine sahip

Popüler teknoloji sitesi CNET'e röportaj veren Facebook yetkilileri, Yeni Facebook için her şeyin hazır olduğunu ve artık kullanıcıların hizmetine sunacaklarını açıkladı. Facebook yetkililer,güncelleme için tam tarih vermemiş olsa da kullanıcılar, en geç mart ayının ortalarında bu yeni arayüzü kullanmaya başlayabilecekler.

Yeni Facebook, tüketicilere neler sunacak?

Facebook'a gelecek güncellemenin en önemli yeniliği karanlık mod desteği olması. Karanlık mod, son birkaç senedir çok popüler hale geldi ve insanlar, her yerde bu özelliği kullanabilmek istiyorlar. Facebook'un yeni tasarımı, kullanıcılara fazlası ile yeterli bir karanlık mod desteği sunacak. Üstelik kullanıcılar, diledikleri şekilde karanlık mod özelliğini aktif yada pasif edebilecekler.

Yeni Facebook, normal görünüm modunu da eskisine oranla daha parlak ve daha kullanışlı bir biçimde sunacak. Öyle ki Facebook'un yeni arayüzü, üst kısıma yerleştirilmiş bir gezinti çubuğu ve bu çubuğa eşlik eden geniş, dikey kenar çubukları sunuyor. Böylelikle kullanıcılar, ihtiyaç duydukları sayfalara daha kolay bir biçimde ulaşabiliyorlar.

Kaynak : https://www.webtekno.com

Paylaş
Hiç Yorum Yapılmamış
Yorum Yapabilmek İçin Üye Girişi Yapın