Instagram, Sakıncalı yorumları yapay zeka kullanarak iletiyi paylaşmadan önce tespit edecek
Yazar: Editör 17.12.2019 696 0
Paylaş

Dünyanın önde gelen sosyal ağ platformlarından Instagram, yeni bir güncellemeyi hayata geçiriyor. Kullanıcılar, yorum yazarlarken artık yorumlarını paylaşmadan hemen önce, daha kelimelerini yazarken uyarı alacak ve yazdığı cümlenin içerisinde Instagram'ın kurallarına aykırı bir içerik var ise 'Bunu paylaşmak için emin misin?' sorusu kullanıcının karşısına gelecek.

Instagram, kullanıcıların kurallara bağlı şekilde içeriklerini paylaşmaya sürmesi için yeni güncellemeler ile bir dizi özellik eklemeyi devam ettiriyor. Şirket, son olarak 'diline dikkat etmeyen kullanıcıları' hedefine aldı. Sosyal medya mecralarında önlenmesi hayli güç olan küfürlü yorumları artık yapay zeka durduruyor. Kullanıcılar, yorum yazarken, aykırı bir kelimeyi fark eden yapay zeka servisi, kullanıcıyı yorumunu paylaşmadan önce uyaracak.

Yorumun yayınlanmadan önce Instagram'ın kullanıcılarına bir müdahalesi söz konusu olacak. Bunu da az önce bahsettiğimiz üzere yapay zeka teknolojisi sayesinde yapacak. Bu tip bir yorumu tespit eden Instagram 'Bu yorumu paylaşacağına emin misin' sorusuyla kullanıcılarını ikaz edecek.

Kullanıcılar bu adımda yorumlarını silerek kurallara uyup sorun yaşamayacak. Ancak yorumu paylaşmakta ısrar ederse Instagram bu yorumu sonrasında yeniden inceleyecek ve yapay zekanın filtresine takılan bu yorumda sorun gördüğünde yaptırım uygulayabilecek.

Kaynak : http://www.hurriyet.com.tr/teknoloji

Görsel Kaynak : https://time.com

Paylaş
Hiç Yorum Yapılmamış
Yorum Yapabilmek İçin Üye Girişi Yapın