Instagram, Ürünleri satın almadan deneme imkanı veren AR özelliğini ekledi
Yazar: Editör 05.10.2019 741 0
Paylaş

Instagram, sürekli yeni özellikler almaya devam ediyor. Satış konusunda da kendine bir şeyler katmak isteyen şirket, bu kez de alışveriş yapanların ürünleri denemesine izin veren AR teknolojisini kullanmaya başladı.

Instagram, başlangıçta kullanıcıların fotoğraflarını birbirleriyle paylaşmalarını sağlayan bir platform olarak geliştirilmişti ancak o zamandan beri birçok değişime uğradı. İşletmelerin yaklaşmakta olan ürünleri veya hizmetleri duyurmak ve hatta bazı durumlarda kullanıcıların alışveriş yapmasına izin vermek için kullanabilecekleri bir platform haline geldi.

Aslında, alışveriş platformunun güçlendirilmesine yardımcı olmak için Instagram artık Facebook’un Spark AR platformunu kullanacak. Bu platform, kullanıcıların satın almadan önce ürünleri denemelerini sağlayacak. Bunun anlamı, güneş gözlüklerinin ya da rujun sizde nasıl duracağını görmek istiyorsanız satın alıp almayacağınıza karar vermeden önce hemen hemen deneyebilirsiniz.

Özelliği kullanacak bazı markalar şu şekilde:

Instagram pilot programın başlatıldığını onayladı. Şimdilik sadece Ray-Ban, Warby Parker, MAC ve NARS ürünleri katılacak. İlerleyen zamanlarda listeye daha fazla markanın ekleneceğini varsayabiliriz ancak şimdilik bu markalar için geçerli olacak.

Instagram ve Facebook, müşterilere ürünleri satın almadan önce "deneme" şansı vermek için AR kullanan ilk şirket değil. Geçmişte bu teknolojiden yararlarak piyasaya sürülen çeşitli uygulamalar görmüştük. Yine de Instagram'ı bir dahaki açışınızda bu özelliği denemek eğlenceli olabilir.

Kaynak : https://www.webtekno.com

Paylaş
Hiç Yorum Yapılmamış
Yorum Yapabilmek İçin Üye Girişi Yapın