Lucid, Tesla Model Y Segmentinden Araç Hazırlıyor
Yazar: Editör 29.01.2024 158 0
Paylaş

Premium otomobil üreticisi Lucid'in araç yelpazesi, Air sedan ve kısa bir süre önce tanıtılan Gravity crossover modellerinden oluşuyor. Bu modeller, temelde Tesla Model S ve Model X'e rakip olarak konumlandırılıyor. Ancak Lucid, görünüşe göre daha uygun fiyatlı segmentlere doğru genişleme planları yapıyor.

Lucid CEO'su Peter Rawlinson, üretim odaklı bir etkinlikte, yeni bir orta boy SUV modelinden bahsetti. Elektrikli otomobil, "Project Midsize" adı altında geliştiriliyor. Rawlinson, bu yeni modelin uygun fiyatlı olması nedeniyle mevcut Lucid modellerinden daha geniş bir kitleye hitap edeceğini söyledi.

Rawlinson ayrıca, orta boy SUV modelinin şirketin uzun vadeli stratejisinin bir parçası olmadığını, ancak mevcut çalışmaların bir uzantısı olarak geliştirildiğini vurguladı. Mühendislik ekibinin çalışmalarını gözden geçirdiğini ve tasarım ekibinin aracın estetiğini iyileştirdiğini belirtti.

Lucid Midsize'ın daha küçük ve uygun maliyetli bir platform üzerine inşa edilmesi bekleniyor. Şirket, yeni aracı Suudi Arabistan'daki fabrikasında üretecek. Bu tesis, şu anda yılda 5.000 adet Air sedan üretebilecek kapasitede. Lucid'in hedefi ise bu kapasiteyi yılda 150.000 araca çıkarmak.

Kaynak: https://www.carscoops.com/2024/01/lucid-teases-smaller-suv-to-fight-tesla-model-y-and-3/

Paylaş
Hiç Yorum Yapılmamış
Yorum Yapabilmek İçin Üye Girişi Yapın