Meta, Threads'e Yanlış Bilgilere Uyarı Özelliği Getirdi
Yazar: Editör 17.02.2024 134 0
Paylaş

Threads, yanlış bilgilere karşı mücadelede yeni bir döneme adım atıyor.Meta, bugünden itibaren yalan haber uyarılarını aktifleştirdi.

Bu özellikle birlikte Threads, yerel seçimlerle ilgili yanlış bilgilerle başa çıkabilecek bir adım atmış olabilir. Kullanıcıların ağ üzerinde gözlemledikleri doğrulama programlarına ilişkin raporların ardından Meta, Threads üzerinde dolaşan yanlış bilgilerle ilgilenmek için doğrulama kuruluşlarıyla işbirliği yapıyor.

Ancak Threads içeriğinin doğrudan doğrulama programı henüz tam olarak yaygınlaştırılmadı. Meta, Aralık ayında doğrulama ortaklarının Threads üzerindeki yanlış içeriği doğrudan inceleyip derecelendirebileceklerini 2024'ün başlarında duyurmuştu.

Threads kullanıcılarından bazıları doğrulama programını deneyimledi. Meta, Threads üzerinde şimdilik yalnızca "neredeyse aynı içeriğe sahip" mevcut doğrulamaları eşleştirebildiğini belirtti. Kullanıcıların doğrulama programları hakkındaki raporlarına bakılırsa, insanlar Threads içeriğinin hızlıca doğrulama programına tabi tutulduğu bir durumla karşılaşıyorlar.

Şirket, doğrulama kuruluşlarının içeriği doğrudan Threads üzerinde derecelendirmesi için henüz yetkinin finale ulaşmadığını, ancak çok yakında yaygınlaşacağını bildirdi. Threads kullanıcıları, AI tarafından üretilmiş yanıltıcı bir video üzerinde bir araya geldi ve ekranın alt kısmından çıkan bir pop-up uyarı etiketini fark ettiler.

Uyarı mesajı "Yanlış Bilgi" olarak okunuyor ve "Aynı yanlış bilgi başka bir konuda doğrulayıcılar tarafından incelendi. Küçük farklılıklar olabilir." açıklaması ile devam ediyor. Ayrıca, "bağımsız doğrulayıcılar bu bilginin gerçeklere dayanmadığını söylüyor" uyarısı da yer alıyor.


Paylaş
Hiç Yorum Yapılmamış
Yorum Yapabilmek İçin Üye Girişi Yapın