Microsoft, Xbox Game Pass Abone Sayısını Paylaştı
Yazar: Editör 17.02.2024 147 0
Paylaş

Microsoft, dün yaptığı açıklamada uzun zamandır açıklanmayan Game Pass abone sayısını paylaştı ve yeni rakamlar, abone büyümesinin yavaşladığını gösterdi.

Microsoft, Xbox'un geleceği hakkında bilgi vermek amacıyla bir video podcast yayımladı. Şirketin oyun bölümünün başındaki isim Phil Spencer'ın da katıldığı açıklamada, dört Xbox oyununun PlayStation 5 ve Nintendo Switch'e geleceği de dahil olmak üzere önemli duyurular yapıldı.

Etkinlik sırasında Game Pass abone sayısıyla ilgili önemli bir bilgi de paylaşıldı. Xbox yöneticileri, podcast sırasında Game Pass'in abone sayısını açıkladı. Bu, çünkü Microsoft en son 2022'de abone sayısını paylaşmıştı. Dünkü açıklamalara göre, Şubat 2024 itibarıyla Xbox Game Pass'in 34 milyon abonesi bulunuyor.

Bu sayı, Xbox konsol, PC ve Ultimate aboneliklerinin yanı sıra Live Gold'un yerine geçen Game Pass Core'u da içeriyor. Abonelerin dağılımı hakkında ayrıntılı bilgi verilmedi, ancak Phil Spencer, PC ve bulut tarafında büyüme yaşandığını belirtti.

Güncel rakamlar, Xbox Game Pass abone sayısındaki büyümenin yavaşladığını ve işlerin pek de iyi gitmediğini gösteriyor. 2022'de yapılan son açıklamada, bu sayının 25 milyon olduğu duyurulmuştu. Bu da iki yılda sadece 9 milyon yeni abone kazanıldığını ve yıllık ortalamanın sadece %18'lik bir artışla sınırlı kaldığını gösteriyor.

Paylaş
Hiç Yorum Yapılmamış
Yorum Yapabilmek İçin Üye Girişi Yapın