Microsoft, Siber Güvenlik Alanında Yapay Zeka Uygulaması Güvenlik için Copilot'u Hizmete Açıyor
Yazar: Editör 15.03.2024 162 0
Paylaş

Microsoft, siber güvenlik alanında yeni bir yapay zeka aracı olan "Güvenlik için Copilot"u hizmete sokmaya hazırlanıyor. Bu araç, siber güvenlik uzmanlarının daha karmaşık sorunlara odaklanmalarına yardımcı olacak.

Microsoft, 1 Nisan tarihinde Güvenlik için Copilot adlı yeni yapay zeka aracını tanıtarak siber güvenlik uzmanlarının işlerini kolaylaştırmayı hedefliyor. Bu araç, şüpheli vakaların özetlerini oluşturarak hacker'ların kötü niyetli saldırılarını gizlemek için kullandıkları yöntemler hakkında bilgi sağlayacak.

Copilot, Microsoft'un kurumsal müşterileriyle birlikte bir yıldan fazla süredir üzerinde çalıştığı bir uygulamadır. Müşterilerin ve iş ortaklarının sayısı yüzlerle ifade edilirken, kullanım ve alan bazında fiyatlandırma politikası Azure servislerinde olduğu gibi belirlenmektedir.

Siber güvenlik gibi kritik bir alanda, yapay zekanın hataları ciddi sonuçlar doğurabilir. Microsoft, bu nedenle yapay zekanın eğitiminde OpenAI modelinden destek almıştır. Microsoft Başkan Yardımcısı Andrew Conway, bu konunun ciddiyetinin farkında olduklarını ve hala hatalarla karşılaştıklarını belirtmiştir.

Copilot, Microsoft'un tüm güvenlik ve gizlilik yazılımlarıyla uyumlu olarak çalışır ve bir asistan paneli sunar. Bu sayede güvenlik uyarıları toplanabilir, her bir vaka ayrıntılı olarak incelenebilir ve ilgili bilgiler bir araya getirilir. Ayrıca Copilot, hackerların kullandığı gizlenme yöntemlerini tespit edip açıklayarak uzmanların farklı konulara odaklanmasına olanak sağlar.

Kaynak : https://www.microsoft.com/tr-tr/security/business/ai-machine-learning/microsoft-copilot-security

Paylaş
Hiç Yorum Yapılmamış
Yorum Yapabilmek İçin Üye Girişi Yapın