Microsoft, Windows 11'de Yapay Zeka Altyapısına Sahip Copilot Özelliğini Yayınlıyor
Yazar: Editör 02.11.2023 328 0
Paylaş

Windows 11'in 23H2 güncellemesi sonunda kullanıcılarla buluşuyor ve bu güncelleme, önemli yenilikler sunuyor, özellikle yapay zeka asistanı Copilot gibi.

Microsoft, daha önce duyurduğu Windows Copilot yapay zeka asistanını sonunda yayınlıyor. Windows 11 23H2 güncellemesiyle birlikte sunulan bu özellik, Windows işletim sistemi için önemli bir dönüm noktası oluşturuyor. Cortana'nın ötesinde daha akıllı bir asistan, kullanıcılar için yeni bir deneyim sunacak.

Copilot ve daha fazlası: Windows 11 23H2'nin getirdikleri nelerdir?

Microsoft, Windows 11 23H2 güncellemesini dağıtmaya başlayarak yapay zeka desteği gibi önemli geliştirmeler sunuyor. Bu güncelleme, Microsoft'un yapay zekayı Windows 11'e entegre etme yolunda attığı önemli adımlardan birini temsil ediyor.

Bu güncellemenin getirdiği yeniliklerden biri, Office 365 ile başlatılan yapay zeka asistanı Copilot'un doğrudan işletim sistemiyle bütünleşmesidir. Artık Copilot'a klavye kısayolları veya görev çubuğu üzerinden erişmek mümkün olacak ve bu asistan, Bing ve ChatGPT desteğiyle daha zeki hale getirilmiş durumda.

Copilot sayesinde kullanıcılar, Bluetooth cihazları eşleştirmek, dosya aramak ve bilgisayarlardan bilgi almak gibi görevleri daha kolay bir şekilde gerçekleştirebilecekler.

Ayrıca, Microsoft Paint, yapay zeka odaklı araçlarla büyük bir güncelleme alıyor. Paint Cocreator, belirli sanatçıları taklit edebilen fırça darbeleri yapacak ve şekillerle ilgili kullanıcılara yardımcı olacak.

Windows'ta bulunan video düzenleme uygulaması Clipchamp ise otomatik oluşturma, filtreler, arka plan müziği seçimi ve yapay zeka destekli özelliklere sahip olarak güncelleniyor. Ayrıca, uygulama popüler sosyal medya platformlarına da entegre ediliyor. 23H2 güncellemesi bu aydan itibaren kullanıcılara sunulmaya başlanıyor.

Paylaş
Hiç Yorum Yapılmamış
Yorum Yapabilmek İçin Üye Girişi Yapın