Microsoft, Windows 11'in 21H2 Sürümünün Desteğini Sonlandırdı
Yazar: Editör 16.10.2023 253 0
Paylaş

Microsoft, Windows 11'in 21H2 sürümünün 10 ekim tarihi itibariyle artık desteklenmeyeceğini duyurdu, bu da işletim sisteminin ilk özellik güncellemesi olan 21H2'nin sonuna işaret ediyor.

Microsoft, uzun bir süredir kullanıcıları en güncel işletim sistemi olan Windows 11'e geçmeye teşvik ediyor. Bu amaçla, Windows 11'i daha cazip hale getirme çabaları sürerken, eski sürümleri desteklemeyi bırakma kararı aldı. Windows 11'in 21H2 paketi de bu değişiklikten etkileniyor.

Microsoft, bu aydan itibaren Windows 11'in 21H2 sürümü için güvenlik güncellemeleri ve destek sağlamayı sonlandıracağını duyurdu. Bu sürüm, 2021'in sonlarına doğru kullanıcılara sunulmuştu ve Windows 11 için çıkartılan ilk özellik güncellemelerinden biriydi.

Microsoft'un resmi açıklamasına göre, 21H2 için son güvenlik güncellemesi Ekim ayında Windows Update aracılığıyla sunulacak. Bundan sonra, Microsoft bu sürüm için aylık güvenlik ve önizleme güncellemelerini sunmayı durduracak.

Yazılım devi, 21H2 kullanıcılarını yeni bir güncelleme olan 22H2'ye geçiş yapmaya davet ediyor, çünkü hem güvenlik hem de özellik güncellemelerini almaya devam etmek istiyorlar. Windows Update, bu geçişi otomatik olarak yapacak.

Microsoft'un bu hamlesi, Windows 11'in ilk sürümü için iki yıllık destek süresinin sonuna gelindiğini gösteriyor. Windows 11 sürümünü öğrenmek istiyorsanız, "Ara" kısmına "Bilgisayarınız Hakkında" yazarak çıkan menüden kontrol edebilirsiniz.

Ayrıca, Windows 11'in kullanım oranlarının beklenen seviyede olmadığını belirtmek önemlidir. İki yıl boyunca piyasada olan Windows 11, son verilere göre masaüstü pazarın yüzde 25'ten daha azına hitap ediyor.

Kaynak : https://learn.microsoft.com/tr-tr/lifecycle/announcements/windows-11-21h2-end-of-servicing

Paylaş
Hiç Yorum Yapılmamış
Yorum Yapabilmek İçin Üye Girişi Yapın