YouTube, Reklam Engelleyici Özelliğini Türkiye'de Kullanıma Açtı
Yazar: Editör 17.10.2023 278 0
Paylaş

YouTube, uzun süredir test ettiği reklam engelleyici yasağını Türkiye'de de uygulamaya başladı. Bu tür uygulamaları kullanan kullanıcılar, platformda video izlemek için sadece 3 video izleme hakkına sahip olacaklar.

YouTube, reklam engelleyici kullanıcıları hedefleyen yeni bir politikayı uygulamaya koymuştu ve bu politika şimdi Türkiye'deki kullanıcıları da etkisi altına almaya başladı. Kullanıcılar, reklam engelleyici kullandıklarına dair uyarılar aldıklarını rapor ettiler.

Görüntülenen ekran görüntülerinde, YouTube'un reklam engelleyici kullananlara 3 video izleme hakkı tanıdığı görülüyor. Ancak YouTube, kullanıcılarına 3 videonun ardından hala reklam engelleyiciyi etkinleştirilmişse video oynatma işlevinin engelleneceğini bildiriyor.

YouTube'un uyarı bildirimi şu ifadeleri içeriyor: "Reklam engelleyici kullanıyor olabilirsiniz. İzin verilenler listenizde YouTube yoksa veya reklam engelleyici devre dışı bırakılmamışsa video oynatma özelliği engellenir."

Bu bildirim, YouTube'un reklam engelleyici kullanıcılarına reklamsız bir deneyim için YouTube Premium aboneliğine geçmelerini önerdiğini gösteriyor. Diğer bir seçenek olarak, reklamsız bir deneyim için Premium aboneliği istemeyen kullanıcılar platformu reklamlarla birlikte kullanmaya devam etmek zorunda kalacaklar.

Reklamsız bir deneyim, video indirme, YouTube Music, arka planda çalma gibi avantajlara sahip YouTube Premium'un Türkiye'de aylık 29,99 TL ücretle sunulduğunu belirtmekte fayda var. Öğrenciler ise 19,49 TL'ye bu abonelikten yararlanabilirler.

Paylaş
Hiç Yorum Yapılmamış
Yorum Yapabilmek İçin Üye Girişi Yapın