Netflix, Amerika Fiyatlarına Zam Yaptı.. Sıradaki Zam Türkiye'de mi!
Yazar: Editör 19.10.2023 330 0
Paylaş

Netflix, son finansal raporlarını yayınlayarak ABD'de fiyat artışına gideceğini duyurdu. Bu zam, geçtiğimiz yılın başlarında gerçekleşen fiyat güncellemesini takip ediyor.

Netflix, son üç aylık dönemine ait raporları paylaşırken, ABD'de fiyat artışlarını müşterilerine bildirdi. Temel plan, artık aylık 12 dolara mal olacak ve 10 dolardan başlıyordu. Bir üst seviye olan Premium plan ise 23 dolara yükseltildi ve önceki fiyatı 20 dolardı.

Yakın zamanda tanıtılan reklam destekli abonelik seçeneğinin ise fiyatında bir değişiklik yapılmayacağı açıklandı. Bu abonelik türü, 7 dolardan sunuluyor ve tanıtıldığı andan itibaren aynı fiyatla hizmet veriyor.

Öte yandan Netflix, son çeyrekte 8,76 milyon yeni abone kazanarak toplam abone sayısını dünya genelinde 247 milyonun üzerine çıkardı. Bu büyümenin önemli bir bölümü reklam destekli abonelikten kaynaklanırken, toplam abonelikler bir önceki döneme göre yaklaşık yüzde 70 arttı.

Netflix, reklam destekli aboneliğin başladığı ülkelerdeki yeni müşterilere özel dikkat çekti. Bu bölgelerde yeni abonelerin yaklaşık yüzde 30'u en uygun fiyatlı seçeneği tercih etti.

Netflix'in ABD'deki fiyat artışının Türkiye'yi etkileyip etkilemeyeceği belirsiz. Son güncellemelerin Türkiye'deki en düşük abonelik fiyatının 99 TL olduğunu belirtmekte fayda var.

Ayrıca, birçok bölgede giriş seviyesi aboneliği kaldırarak reklam destekli aboneliği teşvik eden Netflix, Avrupa'daki bazı ülkelerde Temel planın 10 dolara çıkarılacağını açıkladı. Bu bölgelerde reklam destekli abonelik seçeneğinin daha yaygın hale getirilmesi planlanıyor.

Paylaş
Hiç Yorum Yapılmamış
Yorum Yapabilmek İçin Üye Girişi Yapın