Oppo,Vivo ve Xiaomi'den veri aktarımı konusunda dev işbirliği!
Yazar: Editör 03.01.2020 846 0
Paylaş

Apple kullanıcılarının bildiği üzere iOS Bluetooth ile dosya paylaşımına izin vermiyor. Bunun yerine Apple kullanıcıları birbirlerine AirDrop aracılığı ile dosyalarını gönderiyor.

Apple’ın tescilli özelliği AirDrop ile iPhone, iPad, Mac gibi cihazlar arasında yüksek boyutlardaki dosyalar kısa zamanda transfer edilebiliyor. Ancak, iPhone veya iPad’den Android‘e dosya gönderilmek istendiğinde ise e-posta veya Google Drive gibi servisleri kullanmak dışında pek seçenek kalmıyor.

Oppo, Vivo ve Xiaomi’den AirDrop rakibi özellik!

AirDrop iki Apple cihazı arasında hızlı ve güvenli bir bağlantı kurmak için Bluetooth ve Wi-Fi kombinasyonunu kullanıyor. Bu teknoloji ile hızlı bir biçimde dosya aktarımı gerçekleştiriliyor Android telefonlarda evrensel hale gelen bu tarz bir özellik bulunmuyor olsa da, yakında bu durum değişecek gibi görünüyor.

Oppo, Vivo ve Xiaomi tarafından yayını yapılan basın açıklamasında kullanıcılara benzeri olmayan bir dosya aktarım tecrübesi sağlamak amacıyla Peer-to-Peer Transmission Alliance – Eşler Arası İletim İttifakı oluşturulduğu belirtildi.

Yeni dosya aktarım sisteminin adı henüz açıklanmadı. Ancak, eşleştirme için Bluetooth ve veri aktarımı için WiFi P2P kullanılıyor. WiFi ile dosya aktarımı yapılırken, cihaz bağlı olduğu wi-fi ağından kopmuyor.

Bu özellik sayesinde internet bağlantısında sorun yaşanmıyor. Cihazdan cihaza değişiyor olsa da, bu sistem ile 20 MB/s veri aktarım hızına ulaşılabiliniyor. Üç akıllı telefon üreticisi her sene yüz milyonlarca cihaz satıyor. Bu durum diğer markaların ittifaka katılması için zorlayıcı bir durum gibi gözüküyor. AirDrop rakibi bu teknolojinin kullanıldığı ilk Android telefonların Şubat ayında satışa sunulması planlanıyor.

Kaynak : https://shiftdelete.net

Paylaş
Hiç Yorum Yapılmamış
Yorum Yapabilmek İçin Üye Girişi Yapın