Piyasa değeriyle Microsoft zirvenin yeni sahibi oldu
Yazar: Editör 28.11.2018 898 0
Paylaş

Geçtiğimiz aylarda 1 trilyon dolar değere ulaşarak dünya genelinde tüm şirketleri piyasa değeri olarak geride bırakmayı başaran Apple, bu başarısını sürdüremedi ve koltuğunu Microsoft'a kaptırdı.

Apple, iPhone XS ve iPhone XR modellerini en sadık müşterilerinin bile beklemediği bir fiyat politikasıyla pazara sundu. Daha uygun fiyatla gelmesi beklenen iPhone XR bile amerikada 749 dolardan başlıyor ve özelliklerine göre daha yüksek ücretler ödemeniz gerekiyor.

iPhone XS modellerinde ise 1.449 dolarlara çıkan fiyat etiketleri mevcut. Durum böyle olunca iPhone satışları beklenen grafiği yakalayamadı ve Apple üretimi yavaşlatma kararı aldı.

Donanımhaber'in haberine göre bu durumun sonucunda Apple'ın 231 dolara kadar yükselen hisseleri 172 dolar seviyelerine geriledi ve 1 trilyon dolarlık şirket eriyerek 746 milyar dolar değere düştü.

Öte yandan yazılım devi Microsoft ise son birkaç yıldır süren başarısının ödülü olarak 753 milyar dolarlık bir piyasa değerine ulaşarak Apple'ın önüne geçti. Microsoft'un önümüzdeki aylarda 1 trilyon dolar değere ulaşan ilk şirketlerden biri olacağı da belirtiliyor.

Kaynak : http://www.hurriyet.com.tr/teknoloji

Paylaş
Hiç Yorum Yapılmamış
Yorum Yapabilmek İçin Üye Girişi Yapın