Sony, Japon oyun blogu üzerinden PlayStation 5'in çıkış tarihini yalanladı
Yazar: Editör 17.12.2019 704 0
Paylaş

Bir Japon blogunda geçen ve 4 Aralık 2020 olarak verilen PlayStation 5’in çıkış tarihi, Sony tarafından blogun sahibi Famitsu aracılığı ile yalanlandı. Böylece Sony'nin gelecek planları hakkındaki en son iddia da ortadan kalkmış oldu.

PlayStation, Sony tarafından oluşturulup geliştirilen video oyun konsolu serisidir. İlk defa 1994 senesinde Japonya’da piyasaya sürülen konsol, bu güne kadar 400 milyonun adedin üstünde satış yaptı. Günümüzde çok fazla ilgi gören konsolun son günlerde en fazla beklenen haberi ise PlayStation 5’in hangi tarihte çıkacağı. Bu konu da, bir tarih bekleyen konsol hayranları, sosyal ağ üstünde çok fazla söylentiye rastlamakta. Bunun en büyük örneği ise bir Japon blogunda paylaşılan haber.

Bugün Gamers Gate adındaki bir Japon blogunda yayını yapılan habere göre PlayStation 5’in çıkış tarihi 4 Aralık 2020 olarak duyuruldu. Piyasaya sürülecek konsolun standart sürümü için 600 dolar, Pro sürümünün ise 1.000 dolar dolayında olacağı denildi. Bu bilgi, internet sitelerinde seri bir biçimde yayılmaya başlamıştı ki Famitsu, olayın sıcağı sıcağına hemen bir haber yayımladı.

Sony, PlayStation 5'in çıkış tarihiyle ilgili iddiaları yalanladı:

Famitsu’dan yayını yapılan haber, PlayStation 5 hakkında çıkan yanlış fiyat ve çıkış tarihi hakkında bilgilendirmeler içeriyor. Olayın can alıcı noktası ise Famitsu’nun, bilgilerin yanlışlığını Sony ile iletişim kurarak doğrulaması oldu.

Gamers Gate aldı blogda yalnızca bu PlayStation 5 haberi yapılmadı. Sitenin daha önce ‘Pokemon Diamond and Pearl Remake’ oyununun çıkış tarihini 2019 olarak duyurduğu fakat bu tarihin de yalanlandığı ortaya çıktı. Kesin olan bir şey var ki o da Sony'nin PlayStation 5’in çıkış tarihini açıklayana kadar böyle iddialarla sık sık karşılaşacağız.

Ünlü video oyun yapımcıları ve oyuncularına göre PlayStation 5, 2020 senesinin yaz döneminde çıkacak fakat konsol designı, fiyatı ve piyasaya sürülme günü hakkında Sony tarafından herhangi bir açıklama yok. PlayStation 5 hakkında bilinen tek şey ise piyasaya fotoğrafları sızdırılan geliştirici aracı.

Kaynak : https://www.webtekno.com

Paylaş
Hiç Yorum Yapılmamış
Yorum Yapabilmek İçin Üye Girişi Yapın