Sony, PlayStation 5'in Yeni Özelliğiyle Oyun Deneyimini Yukarı Çıkartıyor
Yazar: Editör 04.08.2023 268 0
Paylaş

PlayStation 5 kullanıcıları, yakında gelecek bir güncelleme sayesinde oyun sistemlerinden daha gelişmiş ses deneyimi yaşayacaklar.

Sony, PlayStation modellerini tanıttıktan sonra zaman içinde oyun konsolunu güncelleme konusunda titiz davranmaktadır. Bu durum, PlayStation 5 modeli için de değişmedi. 2020 yılında piyasaya sürülen PlayStation 5, donanımsal güncellemelerin yanı sıra bir dizi yazılımsal güncellemeye de ev sahipliği yapmıştır. Son güncelleme ise ses sistemine odaklanmıştır.

Yakında piyasaya sürülmesi beklenen güncelleme ile PlayStation 5, kullanıcılara Dolby Atmos desteğini sunacak. Dolby Atmos destekli bir hoparlör sistemine sahip kullanıcılar, yeni nesil PS5 ile 5.1 veya 7.1 Dolby Atmos ses çıkışı deneyimini yaşayabilecekler.

Bu tür bir hoparlör kurulumuna sahip olan PS5 sahipleri, yakında gelecek güncelleme sayesinde ses kalitesini daha da artırabilecekler. Şu anda beta sürümünde olan güncelleme, Tempest 3D AudioTech teknolojisi tarafından desteklenen 3D Audio'ya Dolby Atmos özelliğini ekleyecek.

Daha önce uyumlu kulaklıklar için bu özelliği sunan şirket, şimdi de oyunları çok daha eğlenceli hâle getirecek ses sistemini hoparlörlere yayıyor. Böylece PS5 sahipleri oyun oynarken aynı zamanda 3 boyutlu sesin keyfini çıkarabilecekler.

Sony, Dolby Atmos ses özelliğini 31 Temmuz'dan itibaren beta kullanıcılarına sunmuş durumda. Bu yeni güncellemenin genel kullanıma sunulması için ise henüz net bir tarih verilmemiştir. Ancak genellikle beta sürümleri yaklaşık 1 aylık sürenin ardından genel kullanıma açılmaktadır.

Paylaş
Hiç Yorum Yapılmamış
Yorum Yapabilmek İçin Üye Girişi Yapın