Tesla, Kuş Bakışı Park Özelliğini Kullanıma Açtı
Yazar: Editör 19.12.2023 270 0
Paylaş

Tesla, uzun süredir üzerinde çalıştığı 3 boyutlu kuş bakışı park yardımcısı özelliğini nihayet duyurdu. Elon Musk'ın 2020'de geleceğini söylediği bu özellik, uzaktan güncelleme ile Tesla araç sahiplerine sunulacak.

Tesla'nın mevcut park yardımcısı özelliğine ek olarak, yeni geliştirilen özellik sürücülere aracın kuş bakışı görünümünü içeren bir animasyon sağlıyor. Diğer otomobil markaları tarafından benimsenmiş olsa da, Tesla bu özellik için şimdiye kadar somut bir adım atmamıştı.

Yeni özelliği kullanan sürücüler, araçlarının 360 derece görünümlerini bilgi-eğlence ekranı üzerinden izleyebilecekler. Bu interaktif özellik, aracın herhangi bir açıdan görüntülenmesini sağlayarak sürücülere daha güvenli bir sürüş deneyimi sunacak. Ancak belirtilmelidir ki, bu yeni özellik şu an için yalnızca 2022 model Model 3/Y ve 2023 model Model S/X araçlarda kullanılabilecek; daha eski modeller ilerleyen dönemlerde bu özelliği alacaklar.

Tesla'nın otomatik pilot programından sorumlu isim Ashok Elluswamy, geliştirilen yeni özellikle ilgili açıklamaları yaparken, bir demo yayımlayarak sürücülere özelliği daha yakından tanıtmıştı.

Paylaş
Hiç Yorum Yapılmamış
Yorum Yapabilmek İçin Üye Girişi Yapın