TikTok'un Yeni Özellikleri Ortaya Çıktı!
Yazar: Editör 01.02.2024 166 0
Paylaş

TikTok'un yeni özellikleri gün yüzüne çıktı. Ortaya çıkan bilgilere göre, platform artık daha fazla e-ticaret odaklı hale geliyor ve aynı zamanda yatay videolar özelliği ile doğrudan YouTube'a rakip olacak.

Son yılların en popüler sosyal medya platformlarından biri olan TikTok, kullanıcı deneyimini önemli ölçüde değiştirecek bir dizi yeni özellik üzerinde çalışıyor. Gelen haberlere göre, TikTok'un yeni özellikleri devreye girdiğinde platform, sadece YouTube'a karşı değil, aynı zamanda bir e-ticaret platformu olarak da hizmet vermeye başlayacak.

TikTok'un geçtiğimiz eylül ayında tanıttığı "TikTok Shop" özelliği, büyük bir dönüşüme uğrayacak. Önceden yalnızca belirli markaların ve onaylanmış içerik üreticilerin ürün ekleyebildiği sistem, artık tüm videolarda otomatik olarak devreye girecek. Yani izlediğiniz her TikTok videosu, bir tür reklam videosu olacak. Videolardaki nesneler otomatik olarak algılanacak ve ilgili ürünlere bağlantılar verilecek.

Ayrıca, bazı TikTok içerik üreticilerinin teşvik edildiği gibi yatay videolar için özel bir teşvik sistemi olan "Video View Booster" da aktif hale getirildi. Bu özellik, içerik üreticilerinin yatay konumda en az 1 dakikalık videolar çekmeleri durumunda, videonun daha fazla görüntülenmesine olanak tanıyor. Video süresinin 30 dakikaya çıkarılmasının ardından gelen bu hamle, TikTok'un YouTube ile rekabetini daha da artıracak gibi görünüyor.

Paylaş
Hiç Yorum Yapılmamış
Yorum Yapabilmek İçin Üye Girişi Yapın