Youtube, Android'e özel izlenen içerikten benzer içerik üreticilerine ulaşma özelliğini test ediyor
Yazar: Editör 24.12.2019 697 0
Paylaş

YouTube’un Android uygulaması, içerik üreticiler için kullanışlı yeni bir özellik için test alanı olacak. Yakında YouTube, içerik üreticilerin karmaşık bir video gruplamasını engellemesi için ‘Bu videoda ön plana çıkan’ bölümünü ekleyecek.

Google, yeni güncellemelerinin ardından Android’de YouTube için yakında kullanıma sunulacak yeni bir değişiklik ortaya koydu. Yeni özellik ‘Bu videoda ön plana çıkan’ ile beraber izleyicilerin, daha önceden izledikleri video gruplarının benzerlerini üreten video içerik üreticilerini bulması kolaylaşacak.

Bu yeni özellik, içerik üreticisi dâhil olmadan otomatik çalışacak. YouTube, oluşturulan bağlantıya sahip bölüme kullanıcıların abone olmasının da mümkün olacağını belirtti.

Bu özellik, Android platformunda test edilecek:

Yeni içerik üreticileri keşfetmeyi ve kanallarına abone olmayı kolaylaştırmak için izlediğiniz videonun hemen altındaki ‘Bu videoda ön plana çıkan’ bölümü yer alacak. Videoda ön plana çıkan içerik ve içerik üretici kanalla bağlantılı olacak şekilde diğer içerik üreticileri kullanıcıların karşısına çıkacak.

Bu özellikten herkes faydalanamayacak:

YouTube, test sürecine çeşitli kategorilerde en fazla aranan içerik üretici grubuyla başlayacak. YouTube Android uygulamasını kullanan izleyicilerin ise sadece küçük bir bölümü bu özelliği görecek. Birçok YouTuber’a göre bu özellik çok kullanışlı olacak çünkü yeni içerik üretirken arkadaşlarıyla birlikte çalışmakta olanlar bu özellikten fazlası ile faydalanacak.

İçerik üretirken başka arkadaşlarıyla çalışmakta olan YouTuberlar, benzer içerik üreticilerin ise yer almamasından şikâyetçiydi. YouTube’un bu konu da ise çalışmalar yapmış olduğu biliniyordu fakat YouTube, bu tür bir sistemin düzenli ve karmaşa olmadan ilerlemesi için üzerine çalışılması gerektiğini söylemişti.

Şimdilik test sürecinde olan ve yalnızca belirli gruplar tarafından denenecek olan bu özellik, YouTube'u ayrı bir mecra hâline getirebilir.

Kaynak : https://www.webtekno.com

Görsel Kaynak : https://www.rokdijital.com

Paylaş
Hiç Yorum Yapılmamış
Yorum Yapabilmek İçin Üye Girişi Yapın