YouTube, Shorts'a Canlı Yayın Özelliği Geldi
Yazar: Editör 08.02.2024 147 0
Paylaş

YouTube Shorts'a canlı yayın özelliği ekledi. Artık içerik üreticilerinin dikey formatlı canlı yayınları, kullanıcıların Shorts akışında karşılarına çıkacak.

YouTube, TikTok'a benzeyen kısa video formatı Shorts'a sürekli yeni özellikler eklemeye devam ediyor. Platform, özellikle içerik üreticilerini ilgilendiren bir yenilik duyurdu: Artık Shorts bölümünde canlı yayınlar da yer alacak.

Şirketin resmi hesaplarından yapılan açıklamalara göre, içerik üreticilerinin canlı yayınları, Shorts akışında kullanıcılar tarafından görülebilecek.

YouTube'un açıklamasına göre, Shorts akışındaki dikey formatlı canlı yayınlar, bir ön izleme olarak sunulacak. Kullanıcılar, alt kısımda beliren "Canlı Yayını İzle" butonuna tıklayarak tam ekran olarak yayını izleyebilecekler. Ayrıca, akışta kaydırarak canlı yayınlar arasında gezinmek de mümkün olacak. Diğer uygulamalarda olduğu gibi, emoji tepkileri gönderme ve sohbet kısmına yazma gibi özellikler, Shorts canlı yayınlarında da bulunacak.

Shorts'ta canlı yayın açmak isteyen üreticilerin belirli koşulları karşılaması gerekecek. Canlı yayın açmak için en az 50 aboneye ve bir kezlik doğrulamaya sahip olmak gerekecek. Bu gereksinimleri karşılayan üreticiler, video oluşturma kısmından "Canlı" bölümüne tıklayarak yayın açabilecekler. Yayının başlığı, görünürlüğü, hedef kitlesi ve kapak görseli gibi detaylar da bu aşamada seçilebilecek.

Paylaş
Hiç Yorum Yapılmamış
Yorum Yapabilmek İçin Üye Girişi Yapın