Netflix, İkinci ve Üçüncü Nesil Apple TV Desteğini Sonlandırıyor
Yazar: Editör 05.06.2024 176 0
Paylaş

Netflix, ikinci ve üçüncü nesil Apple TV'lerde artık kullanılamayacağını duyurdu. Bu cihazlar, on yıldan daha uzun bir süre önce piyasaya sürülmüştü. Şirket, müşterilere gönderdiği bir e-postada bu değişikliğin "en iyi Netflix deneyimini sağlamak" amacıyla yapıldığını belirtti. Değişikliğin, AppleInsider ve MacRumors'un bildirdiğine göre 31 Temmuz'dan sonra gerçekleşmesi bekleniyor. Netflix ayrıca destek sayfasını bu haberle güncelledi.

Apple, zaten ilk üç nesil Apple TV'leri "eskimiş" olarak kabul ediyor ve bir ürünün satışını durdurduktan yedi yıl sonra donanım desteğini kesiyor. Netflix, daha önce de eski cihazlara olan desteğini kesmişti. 2019 yılında, Windows Media DRM'den Microsoft’un PlayReady DRM'sine geçiş yapması nedeniyle eski Samsung ve Vizio akıllı TV'ler ile birinci nesil Roku kutularına olan desteği sonlandırmıştı.

Netflix, neden şimdi ikinci ve üçüncü nesil Apple TV'lere olan desteği sonlandırma kararı aldığını The Verge'in sorusuna hemen yanıt vermedi. Ancak her iki nesil de Apple'ın App Store'una sahip olmadığından oldukça eski kabul ediliyor.

Yükseltme yapmak isteyenler için Verizon, şu anda en son Apple TV 4K modelinde 40 dolarlık bir indirim sunuyor.

Kaynak : https://www.theverge.com/2024/6/4/24171111/netflix-stop-support-old-apple-tv-2nd-3rd-generation

Paylaş
Hiç Yorum Yapılmamış
Yorum Yapabilmek İçin Üye Girişi Yapın