TEMSA, Üretimini 23 Aralık'a kadar durdurduğunu açıkladı
Yazar: Editör 10.12.2019 822 0
Paylaş

Adana merkezli otobüs üreticisi olan TEMSA, şirketin içerisinde bulunduğu mali sıkıntılar sebebiyle üretimlerini 23 Aralık'a kadar durdurdu. Üretimlerin durdurulduğu bu süre içinde ise şirkette stok sayımı yapılacağı belirtiliyor.

1968 senesinde kurulmuş olan Türkiye merkezli otobüs üreticisi TEMSA, üretimlerini 23 Aralık’a kadar durdurduğunu açıkladı. Dünya gazetesinin haberine göre alınan bu kararda, şirketin yaşadığı mali sıkıntıların etkisi bulunuyor. Aynı zamanda üretimin gerçekleştirilmeyeceği bu zaman aralığında fabrikada stok sayımı yapılacağı da belirtiliyor.

1968 senesinde faaliyetlerine başlayan ve 1987 senesinden beri Adana’da bulunan 510 bin metrekarelik üretim tesislerinde çalışmalarını yürüten şirket, senelik bazda 10 binin üstünde otobüs, midibüs ve hafif kamyon imalatı yapıyordu.

TEMSA firması, 70’e yakın ülkeye satış yapıyor:

Şirketin Türkiye dışında yer aldığı pazarlar arasındaysa Amerika Birleşik Devletleri, Fransa, Almanya, İngiltere ve İtalya gibi kuvvetli ekonomilere sahip ülkelerin beraberinde 70’e yakın ülke bulunuyor. Şirket ayrıca çatısı altında 2.000’den fazla çalışana iş sağlıyor.

Kaynak: https://www.webtekno.com

Paylaş
Hiç Yorum Yapılmamış
Yorum Yapabilmek İçin Üye Girişi Yapın