Tesla'nın Türkiye Araç Teslimat Sayıları Ortaya Çıktı
Yazar: Editör 02.10.2023 372 0
Paylaş

Tesla'nın Türkiye'deki satışları resmi olarak 6 Nisan 2023 tarihinde başladı ve Almanya'da üretilen Tesla Model Y ile piyasaya adım attı.

Tesla, Nisan ayında Türkiye pazarına giriş yaparak Toyota ve Volkswagen gibi dev otomobil üreticilerini geride bırakarak dünyanın en değerli otomobil üreticisi konumuna geldi. Değer kaybı yaşayan Tesla, uzun bir süre boyunca bu konumu korumayı başardı ve şu an itibarıyla 784 milyar dolarlık bir piyasa değerine sahip. Tesla, Otomotiv Distribütörleri & Mobilite Derneği'ne üye olmamasına rağmen, geçmiş satış rakamlarını resmi olarak paylaştı.

Haziran ve ağustos ayları arasında 5.500'den fazla araç teslim eden Tesla, eylül ayı itibarıyla bu rakamın 9.000'i aşmasını bekliyor.

Tesla'nın Otomotiv Distribütörleri & Mobilite Derneği tarafından yayınlanan verilerde yer almamasının nedeni, Tesla'nın ODMD üyesi olmamasıdır. Ancak Tesla'nın satış rakamlarına ulaşabilen otomobil yazarı Emre Özpeynirci, şirketin geriye dönük satış verilerini ODMD ile paylaştığını ve daha önce Türkiye'de 5.000'den fazla teslimat yaptığını bildirdi. Tesla teslimatlarının Türkiye’de eylül itibariyle 9.000'i aşacağını öngörülüyor..

Paylaş
Hiç Yorum Yapılmamış
Yorum Yapabilmek İçin Üye Girişi Yapın