Twitter, Tweetleri sessize alma özelliğini test ediyor
Yazar: Editör 07.08.2019 800 0
Paylaş

İnternet üzerindeki en yaygın sosyal medya platformlarından biri olan Twitter, yeni bir özelliği test ediyor gibi görünüyor. Bir tweet attığınız zaman bu tweetin etkileşimlerini size haber vermek için gönderilen bildirimler, kullanıcının isteğine göre sessize alınabilecek.

Herkesin 'tutan' bir tweet atabildiği platform olan Twitter, bu gibi durumlarda sinir bozucu olabiliyor. Tweetinizi binlerce kişi beğendiği zaman telefonunuz bildirim sesi ya da titreşime boğuluyor. Twitter da bu sorunu çözmek için bir adım atıyor.

Jane Manchun Wong isimli bir uygulama araştırmacısı, şu anda yayınlanmayan özelliklerin verilerini incelerken yeni bir özelliği fark etti. Twitter'ın Android uygulamasında tweetleriniz için bir sessize al seçeneğini kullanıcılara sunan özellik, geçtiğimiz gün keşfedildi. Üzerinde bir çizgi bulunan çan işareti simgesi, uygulamada bildirimler sekmesi altında bulunuyor.

Bildirimler sekmesi altında bulunan bu simgeye basıldığı zaman kullanıcılara üç farklı seçenek veriliyor. Bu seçenekler sonucunda kullanıcılar bildirimleri 1, 3 ya da 12 saat boyunca kapatabiliyor. Tabii ki istenildiği zaman bildirimler sekmesinden bildirimler kontrol edebiliyor. Buradaki özellik sayesinde yalnızca telefonunuzun bildirim çubuğuna bildirimlerin gelmesi engelleniyor.

Yazımızın başında da bahsettiğimiz gibi viral olan bir tweet gönderdiğiniz zaman cihazınızda bulunan ayarlara göre aldığınız her beğeni, her retweet ve her cevapta bildirim alabilirsiniz. Bu da saatler sürebilecek bir durum olduğu için durum fazlasıyla sinir bozucu bir hal alabiliyor.

Tabii ki özellik yalnızca fazlasıyla popüler olan kişiler için yararlı olmakla kalmıyor. Önemli bir iş üzerine çalışırken hiçbir Twitter bildiriminin sizi işinizden alıkoymasını istemiyorsanız bu özelliği açarak kendinizi tamamen işinize verebilirsiniz.

Bu özelliğin ortaya çıkmasının ardından Twitter ile irtibata geçen DigitalTrends, özelliğin gelip gelmeyeceğine dair bir soruyu Twitter sözcüsüne yöneltti. Twitter sözcüsü "Ekibimiz her zaman kişisel deneyimi geliştirecek özellikler düşünüyor. Şu an için test edilen bu özelliklerle ilgili ilerleyen zamanlarda bilgileri paylaşacağız" ifadelerini kullandı.

Özelliği ortaya çıkaran Wong, sessize al özelliğinin hiçbir zaman ortaya çıkmama ihtimalinin de bulunduğunu söyledi ancak kullanıcıların ihtiyacı olan bir özeliğin bir sonraki güncellemelerde yer alacağını düşündüğünü ekledi.

Kaynak : https://www.webtekno.com

Paylaş
Hiç Yorum Yapılmamış
Yorum Yapabilmek İçin Üye Girişi Yapın