Youtube Premium Paketlerine Zam Geliyor
Yazar: Editör 20.07.2023 256 0
Paylaş

YouTube, ABD'de öğrenci ve bireysel abonelik hizmetlerine zam yaptığını duyurarak yeni fiyatlarını açıkladı.

Platformların giderek yaygınlaştığı günümüzde, YouTube Premium kuşkusuz en popüler aboneliklerden biri olarak öne çıkıyor. Reklamsız video izlemek ve YouTube Music hizmetinden yararlanmak isteyenlerin tercihi olan YouTube Premium'un abonelik fiyatları ne yazık ki yeniden yükseldi.

YouTube, yaptığı açıklamayla ABD'de abonelik hizmetine zam yaptığını duyurdu. Buna göre, YouTube Premium'un öğrenci ve bireysel abonelik hizmetlerinin ücretleri arttı. Öğrenciler artık 6,99 dolar yerine 7,99 dolara, bireysel aboneler ise 11,99 dolar yerine 13,99 dolara abone olabilecekler.

ABD'deki zam haberlerinin ardından gözler şimdi Türkiye'ye çevrildi. YouTube Premium hizmeti son olarak Ekim 2022'de zamlanmıştı ve o zamandan bu yana ülkemizdeki döviz kurları önemli ölçüde arttı. Bu nedenle, ülkemizde de benzer bir zam oranının uygulanması bekleniyor.

Mevcut fiyatlara bakıldığında öğrencilerin 19,49 TL ödediği YouTube Premium'un bireysel kullanıcılar için belirlenen ücreti ise 29,99 TL. Aile planı ise şu anda 59,99 TL olarak sunuluyor. Eğer YouTube, Türkiye'de de benzer bir zam uygularsa olası fiyatlar şu şekilde olabilir:

Mevcut fiyat Zam oranı Olası fiyat

Öğrenci planı 19,49 TL Yüzde 14 22,21 TL

Bireysel plan 29,99 TL Yüzde 16,67 34,99 TL

Aile planı 59,99 TL – 59,99 TL

Ancak, ülkemizdeki yüksek enflasyon ve döviz kurlarındaki artış da dikkate alındığında, YouTube Premium için olası fiyatların yüzde 40 civarında daha yüksek olması bekleniyor.

Genel olarak dünya genelinde yaşanan enflasyon ve kur artışının ülkemizdeki etkileri oldukça ağır hissediliyor. YouTube Premium ve yeni abonelik fiyatları hakkında düşüncelerinizi yorumlar kısmında bizimle paylaşabilirsiniz.

Paylaş
Hiç Yorum Yapılmamış
Yorum Yapabilmek İçin Üye Girişi Yapın