Instagram, Gönderilere 'Yakın Arkadaşlar' Özelliğini Kullanıma Açtı
Yazar: Editör 26.07.2023 212 0
Paylaş

Instagram, kullanıcıların uzun süredir beklediği ve test aşamasından sonra kullanıma sunulan yeni bir özelliğe sahip: "Yakın Arkadaşlar". Bu özellik sayesinde, kullanıcılar artık gönderilerini sadece seçtikleri kişilere özel olarak sınırlayabilecekler. Bu gelişme, Instagram kullanıcılarını oldukça sevindirdi ancak hala herkes için aktif hale gelmedi.

Zaten popüler olan "Yakın Arkadaşlar" özelliği, sadece belirlenen kişilerin paylaşılan hikayeleri görmesine olanak tanıyor. Ancak, gönderilerin yakın arkadaşlarla sınırlanabilme konusu uzun süredir merak ediliyordu.

Mobil uygulamalar konusunda bilgilendirici paylaşımlarıyla tanınan Alessandro Paluzzi, mayıs ayında gönderilerde "Yakın Arkadaşlar" özelliğinin test edildiğini duyurmuştu. Ve bugün itibarıyla, Instagram'ın bu özelliği kullanıma sunmaya başladığı görüldü.

Artık gönderileri paylaşmadan önce, kullanıcılar "Kişileri Etiketle" bölümünün hemen altında yeni eklenen "Hedef Kitle" seçeneğiyle gönderiyi herkesle mi yoksa sadece yakın arkadaşlarıyla mı paylaşacaklarını seçebiliyorlar.

Instagram ayrıca, gönderileri yakın arkadaşlarıyla paylaşan kullanıcıların, arkadaşlarının da gönderiyi beğendiklerinde veya yorum yaptıklarında birbirlerinin kullanıcı adlarını görebileceğini belirtiyor.

Ancak şu anda gönderilerde "Yakın Arkadaşlar" özelliğinin henüz herkese açık olmadığını belirtmek gerekir. Instagram muhtemelen özelliği yavaş yavaş tüm kullanıcılara sunuyor ve ilerleyen haftalarda herkesin erişimine açılacağını tahmin edebiliriz. Bu yeni özellik sayesinde kullanıcılar, içeriklerini daha özel ve sınırlı bir kitleyle paylaşma imkanına sahip olacaklar.

Paylaş
Hiç Yorum Yapılmamış
Yorum Yapabilmek İçin Üye Girişi Yapın